Почетак обнове крова на новом храму Успења Пресвете Богородице

Богољубиви роде православни, обавјештавамо вас да је обнова крова на храму Успења Пресвете Богородице у Чајничу почела 27.04.2022. године, благословом Његовог Високопреосвештенства митрополита Дабро-босанског господина Хризостома, а под омофором Пресвете Богородице, Чајничке Краснице.

У току су припремни радови, монтирање скела и припремање материјала, а главни радови ће отпочети чим временски услову буду погодни. Припремне радове тренутно изводи грађевинска фирма "Техноградња" из Фоче на челу са г. Савом Миловановићем.

Подсјетићемо да је основни повод за овај подухват био спречавање прокишњавања и даљњег урушавања, како фресака тако и осталих подложних дјелова на сводовима купола и бочним зидовима. А спољним увидом одлучено је да се замјене све греде, које су видно труле, а које носе бакарни кров, као и да се замјени цијели лимени облагач на куполама. Поред ових радова, већ раније су обрађени и заштићени(позлаћени) Крстови са купола који ће бити постављени по завршетку радова. Са надом да је наш спољни увид био довољан за планиране радове, наш Храм ће добити потпуно нову кровну конструкцију - бакарни облагач крова и позлаћене Крстове на куполама.

Богослужења у Храму ће остати по досадашњем поретку, са нагласком за додатну пажњу при уласку у храм и свакако додатну пажњу при ходању око храма (у порти).

Како ови радови изискују веће трошкове али и велику одговорност још једном позивамо све вас за помоћ при започетој обнови. Они који су у прилици да приложе новац могу то учинити уплатом на банковни рачун или у продавници свијећа код храма.

 


Банковни рачун:

Име - Црквена општина Чајниче

Банка - НЛБ Развојна банка - 5620068165771765,

Девизни рачун - IBAN BA395620068150187066, са посебном намјеном за Обнову храма.

Контакт мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Контакт број: +387 58 315 287 

                      +387 58 315 288