Протојереј Драгиша Симић Свештеник Драгиша Симић је рођен 20. јуна 1977. године у Прибоју (Србија) од оца Светозара и мајке Петре рођене Вилотић. Основну школу је завршио у Штрпцима (Рудо), а Богословију Светог Саве у Београду 1997. године.

После одслужења војног рока, предавао је Православну вјеронауку у Основној школи у Штрпцима и подручним школама у периоду 1998-2002 године. У брак је ступио 2002. године са Сњежаном, рођеном Васковић.

У чин ђакона рукоположен је од стране Митрополита дабробосанског Николаја Мрђе у Старој цркви на Башчаршији, 2002. године на празник Сабора Светог Архангела Михаила. Исте године, 1. децембра је рукоположен  у  чин  свештеника у манастиру Успења Пресвете Богородице у Добруну. Постављен је за пароха у Вардишту, гдје службује  до  1. септембра 2005.

По потреби службе Митрополит  Николај га премјешта на парохију боричку. На празник Светих Апостола Петра и Павла, 2007. године, о прослави стогодишњице храма, Митрополит Николај га одликује правом ношења црвеног појаса. По потреби службе 1. јануара 2014. године благословом и одлуком Митрополита Николаја поставља се за другог пароха чајничког  при храму Успења Пресвете Богородице у Чајничу. Одликован је чином протојереја 26. септембра 2015. године од стране замјеника Митрополита Николаја, Епископа ЗХиП Григорија, а златном плакетом Светог Свештеномученика Петра Дабробосанског у марту 2017. године.

Почасни је члан Епархијског  црквеног суда Митрополије дабробосанске.

Са супругом Сњежаном има четверо дјеце. 

Назад